Wuhan Corona Virus / COVID-19 / SARS-CoV-2

Moderators: Site Moderators, FAHC Science Team

GingeraMan
Posts: 22
Joined: Mon Mar 16, 2020 2:27 am

Re: Wuhan Corona Virus

Post by GingeraMan »

I and others are getting work.. Keep trying? Seems pretty solid now.
InDebtBigTime
Posts: 11
Joined: Fri Mar 13, 2020 6:07 am

Re: Wuhan Corona Virus

Post by InDebtBigTime »

All I get is a revolving cycle of the following (My GPU has never got an assignment since I started, its not supported I guess):


******************************* Date: 2020-03-22 *******************************
21:10:09:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
21:10:09:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
21:10:09:WU00:FS00:Connecting to 18.218.241.186:80
21:10:09:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': No WUs available for this configuration
21:10:09:ERROR:WU00:FS00:Exception: Could not get an assignment
01:55:03:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
01:55:03:WU01:FS01:Assigned to work server 192.0.2.1
01:55:04:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:[Radeon RX Vega M XT] from 192.0.2.1
01:55:04:WU01:FS01:Connecting to 192.0.2.1:8080
01:57:13:WARNING:WU01:FS01:WorkServer connection failed on port 8080 trying 80
01:57:13:WU01:FS01:Connecting to 192.0.2.1:80
01:59:24:ERROR:WU01:FS01:Exception: Failed to connect to 192.0.2.1:80: Connection timed out
******************************* Date: 2020-03-23 *******************************
03:10:09:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
03:10:09:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
03:10:09:WU00:FS00:Connecting to 18.218.241.186:80
03:10:09:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': No WUs available for this configuration
03:10:09:ERROR:WU00:FS00:Exception: Could not get an assignment
Jesse_V
Site Moderator
Posts: 2851
Joined: Mon Jul 18, 2011 4:44 am
Hardware configuration: OS: Windows 10, Kubuntu 19.04
CPU: i7-6700k
GPU: GTX 970, GTX 1080 TI
RAM: 24 GB DDR4
Location: Western Washington

Re: Wuhan Corona Virus

Post by Jesse_V »

The "No WUs available for this configuration" means that there are no workunits in the queue for you at that moment. This is not a problem on your end, but simply a result of the unexpected 10x expansion of F@h userbase over the past month, which has led to workunits sometimes being consumed faster than they can be generated. The research teams are getting new servers online and more projects into the queue, so hopefully the servers can keep up with demand soon. Just leave everything running and it will pick up work when its available.
F@h is now the top computing platform on the planet and nothing unites people like a dedicated fight against a common enemy. This virus affects all of us. Lets end it together.
tessa
Posts: 7
Joined: Sun Mar 15, 2020 8:36 am

Re: Wuhan Corona Virus

Post by tessa »

From this article:
https://nypost.com/2020/03/23/supercomputer-finds-77-drugs-that-could-halt-coronavirus-spread/amp/

Quote:
Going forward, the researchers plan to run the experiment again with a new, more accurate model of the protein spike that the virus uses. It’s possible that the new model will change which drugs are most effective against the virus and hopefully shorten the road to a treatment option.

Are the researchers using data from Folding@Home? :-)
zexmaxwell
Posts: 23
Joined: Fri Mar 06, 2020 5:20 pm

Re: Wuhan Corona Virus

Post by zexmaxwell »

viewtopic.php?f=106&t=32424#p317298

Linus tech tips just made the server cry by posting a video. more enthusiastic gamers with powerful hardware are now active in the pool. Linus also teased a video that he is going to show how a work server is setup as a learning opportunity and help with the download/upload load on the servers.
My room is always Hot.
InDebtBigTime
Posts: 11
Joined: Fri Mar 13, 2020 6:07 am

Re: Wuhan Corona Virus

Post by InDebtBigTime »

Finally getting work for the CPU. I'm running Rosetta@home and Folding@home concurrently. Its the only way to keep my CPU's busy. Happy to contribute to both.
MobileGamesMotion
Posts: 46
Joined: Thu Mar 19, 2020 3:58 pm
Hardware configuration: Windows 7, Intel i7-6600U CPU on a laptop
Location: Antartica(JK actually is Canada)

Re: Wuhan Corona Virus

Post by MobileGamesMotion »

JonazzDJ wrote:Great news! Is there any way we can directly fold the Corona projects? Normally I'm all for general science, but this seems like an exception.
Sorry, but to fold for coronavirus you have to choose Any Disease in settings. If there are no covid projects, you get assigned a random one. if covid was an option, everyone would choose it, and while we do need covid support, after the craze everyone would forget to change it back and most WUs wouldn't fold. IF you really want covid projects, get a slot for every thread on your CPU for the highest chance of getting covid projects. You can also maximize your credits! :) The title of the topic does seem a little rude. Maybe change it to COVID-19 On FAH?
Image
#StayAtHome #AlertNotAnxious #FoldForCOVID :) :idea: :egeek:
Basic help stuff:viewtopic.php?f=61&t=26036 | Find Your Stats:https://stats.foldingathome.org/donors
https://folding.extremeoverclocking.com/
Nert
Posts: 162
Joined: Wed Mar 26, 2014 7:46 pm

Re: Wuhan Corona Virus

Post by Nert »

zexmaxwell wrote:Linus tech tips just made the server cry by posting a video. more enthusiastic gamers with powerful hardware are now active in the pool. Linus also teased a video that he is going to show how a work server is setup as a learning opportunity and help with the download/upload load on the servers.
Thank you for posting this. I literally got chills as I watched the amount of processing power added by a system they had lying around. The donor response resulting from the addition of the Covid project is breathtaking. The amount of compute power still unused and available is literally incomprehensible to me. Dr. Pande et.al. created a remarkable compute machine 20 years ago. I sincerely hope that the efforts to increase the supply of work units can continue to meet demand. If supply can meet demand we will see a signature moment in the life of this project. We're all watching and participating in something truly unique.
InDebtBigTime
Posts: 11
Joined: Fri Mar 13, 2020 6:07 am

Re: Wuhan Corona Virus

Post by InDebtBigTime »

The title of the topic does seem a little rude. Maybe change it to COVID-19 On FAH?
Having been in china for two weeks in early January I find this ironic as the entire country of China as far as I could tell referred to it as the Wuhan virus in Mandarin. Now that the Chinese Communist Party has spent nearly a billion dollars pushing the racism and conspiracy theory propaganda it appears to be working.

Have you lobbied to remove Lyme disease, Japanese encephalitis, or perhaps Ebola from common lexicon? Do you realize how silly this is?
toTOW
Site Moderator
Posts: 6037
Joined: Sun Dec 02, 2007 10:38 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Re: Wuhan Corona Virus / COVID-19 / SARS-CoV-2

Post by toTOW »

I added the official names in the topic ...
Folding@Home beta tester since 2002. Folding Forum moderator since July 2008.

FAH-Addict : latest news, tests and reviews about Folding@Home project.

Image
Jonazz
Posts: 352
Joined: Sun Jan 17, 2010 2:08 pm

Re: Wuhan Corona Virus / COVID-19 / SARS-CoV-2

Post by Jonazz »

New blog post about the science being done at FAH:

https://foldingathome.org/2020/04/13/ne ... plication/
Adrianian
Posts: 1
Joined: Mon Apr 13, 2020 10:01 am

Re: Wuhan Corona Virus / COVID-19 / SARS-CoV-2

Post by Adrianian »

It must be said that the new coronavirus is terrible, and anyone should take it seriously. I work in a pizzeria. We need to check the temperature every 4 hours and wash our hands every 30 minutes. A thermometer that can take readings without touching is essential for us. Its measurement speed is very fast, and it also has a fever alarm function, making it easier to know who has a fever. I also got a 50% discount for a limited time, which is more cost-effective:
wuffy68
Posts: 160
Joined: Wed Jun 04, 2014 11:06 pm
Hardware configuration: 1x nVidia 1080Ti, 1x nVidia 1070, 1x nVidia 1060, 1x nVidia 750Ti, AMD Radeon R7 M460
Location: Roxborough, Colorado USA
Contact:

Re: Wuhan Corona Virus

Post by wuffy68 »

MobileGamesMotion wrote:The title of the topic does seem a little rude
Just to clarify, when I initially proposed Folding@home look into Wuhan Coronavirus / COVID-19, I was going by what the Chinese Academy of Sciences, and even our own US NPR was calling it at the time. Just like many other diseases named for their geographic origin, or the first patient to be identified, or the first doctor to treat it. No malice or political skew was intended.

Wuhan coronavirus has strong ability to infect humans. Press release. Chinese Academy of Sciences - cited in the Lancet pubication
This result shows that Wuhan Coronavirus infects human respiratory epithelial cells through the molecular mechanism of S-protein interaction with human ACE2.
1x nVidia 1070, 1x nVidia 1060 3g,
1x nVidia 970, 2x nVidia 960,
1x nVidia 555, 1x AMD R7, 2x AMD 295,
6x i5 CPU-only rigs
Mark12547
Posts: 21
Joined: Sat Sep 10, 2016 6:28 pm
Hardware configuration: Windows 7 Home Premium SP1 (64-bit) on HP P7-1254 computer.
Processor: AMD A6-3620 APU with Radeon (tm) HD Graphics 2.20 Ghz.
Had to install ADM Catalyst Center v. 2015.0804.21.41908 with OpenGL
version 6.14.10.13399 (from AMD site) to solve "can't find OpenGL" errors.
Browser: Chrome 53.0.2785.101 m (64-bit) (current as of September 10, 2016).
Now using Folding@Home beta client v. 7.4.15 (64-bit).
Location: Salem, Oregon, United States of America

Re: Wuhan Corona Virus

Post by Mark12547 »

MobileGamesMotion wrote:Sorry, but to fold for coronavirus you have to choose Any Disease in settings.
As of version 7.6.9 of the FaH Client, you can pick "COVID-19".
MobileGamesMotion wrote:If covid was an option, everyone would choose it, and while we do need covid support, after the craze everyone would forget to change it back and most WUs wouldn't fold.
The "I support research fighting..." (web control) / "Cause Preference..." (Client Advanced Control) just sets a preference, but won't stop WUs from other causes from running if your system is ready for a WU and there aren't any WUs of one's "Cause Preference" available that could run on your machine.

For example, I had installed the 7.6.9 client on my machine five days ago and selected COVID-19, and while I have received a number of COVID-19 projects, I have also received WUs for a scattering of other projects.
wuffy68
Posts: 160
Joined: Wed Jun 04, 2014 11:06 pm
Hardware configuration: 1x nVidia 1080Ti, 1x nVidia 1070, 1x nVidia 1060, 1x nVidia 750Ti, AMD Radeon R7 M460
Location: Roxborough, Colorado USA
Contact:

Re: Wuhan Corona Virus / COVID-19 / SARS-CoV-2

Post by wuffy68 »

This is Concerning - Does anyone know if this has come on the radar of Folding@home?

Los Alamos National Laboratory/University of Sheffield paper (pre-print - still under review)

"Spike mutation pipeline reveals the emergence of a more transmissible form of SARS-CoV-2".

European strain (esp Italy & Switzerland) has variations in the spike protein, making it out-compete the original Wuhan form (D614 vs G614). According to the study, it appears the predominant form in Europe and the United States is the G614 type.
1x nVidia 1070, 1x nVidia 1060 3g,
1x nVidia 970, 2x nVidia 960,
1x nVidia 555, 1x AMD R7, 2x AMD 295,
6x i5 CPU-only rigs
Post Reply